Roadtrip Schotland: Edinburgh – Drymen

Roadtrip Schotland: Edinburgh – Drymen

Na ons blitzbezoekje aan Edinburgh staan we al vroeg op en maken ons klaar voor een lange rit naar het Trossachs National Park, aan de grens tussen de Lowlands en de Highlands. Onderweg bezoeken we Midhope Castle, een 15e-eeuws torenhuis, en tot mijn grote verbazing herken ik het gebouw meteen uit één van mijn favoriete series ‘Outlander’.

Pittige hoogtemeters in Rochehaut, Poupehan en Frahan (15 km)

Pittige hoogtemeters in Rochehaut, Poupehan en Frahan (15 km)

Ter voorbereiding van een trip van 2 maanden doorheen alle Scandinavische landen wilde ik voelen hoe het is om pittige hoogtemeters te doen met een zwaar beladen rugzak. En waar in België vinden we hoogtemeters? Natuurlijk in de Ardennen en in dit geval in de provincie Luxemburg. Ik koos voor een vrij populair gebied in de buurt van Rochehaut.

Opaalkust: de Atlantikwall

Opaalkust: de Atlantikwall

Een vierdaags bezoek aan de noordfranse Opaalkust maakte nog eens duidelijk welke dramatische gebeurtenissen zich hier hebben afgespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Overal wordt je er geconfronteerd met de stille getuigen uit deze periode, een reeks bunkers en restanten van de imposante verdedigingslinie die de Duitsers opbouwden tegen een nakende invasie van de geallieerde troepen, met name de Atlantikwall.

Minitrip Boulogne-sur-Mer: 8 plekjes

Minitrip Boulogne-sur-Mer: 8 plekjes

Tijdens onze vierdaagse trip langs de Opaalkust konden we de belangrijkste stad Boulogne-sur-Mer natuurlijk niet zomaar links laten liggen. Deze fraaie, levendige en zeer gezellige havenstad beschikt over een rijke maritieme geschiedenis, ver terug tot in het tijdperk van de Romeinen die hier een belangrijke basis hadden voor hun vloot.

De Opaalkust in vier dagen

De Opaalkust in vier dagen

In de zomervakantie hadden we de gelegenheid om vier dagen de Noord-Franse Opaalkust te gaan verkennen, een regio die tot nu toe onbekend terrein was voor mij. Deze indrukwekkende kustlijn strekt zich 120 km uit tussen Duinkerke en Berck. Wij beperken ons tot de ruige schoonheid en charmante dorpjes tussen Camiers en de Cap de Blanc-Nez.

Cap de Blanc-Nez, langs strand en velden

Cap de Blanc-Nez, langs strand en velden

De indrukwekkende Cap de Blanc-Nez is voor velen de heilige graal aan de Opaalkust. De gigantische witte krijtrotsen tonen zich op hun best in de vroege avond als de zon richting de horizon afdaalt. In afwachting van dit ‘gouden uurtje’ maken we eerst een stevige wandeling van 12 km tussen Escalles en Wissant, deels langs het strand, deels door het binnenland.

Geen artikelen meer

Geen artikelen meer