Review: Merrell Moab 3 Mid GTX

Review: Merrell Moab 3 Mid GTX

Na bijna 9 jaar lief en leed te hebben gedeeld met mijn trouwe Merrells (Chameleon 5) begonnen ze hier en daar toch wat last te krijgen van verouderingsverschijnselen en werd het tijd voor een upgrade. Ik wilde opnieuw een waterdichte schoen die geschikt was voor niet te extreme wandelomstandigheden en waarin mijn voeten in zomerse temperaturen niet te snel gingen oververhitten. En ja hoor… opnieuw viel mijn keuze op Merrell met de nieuwe Moab 3 Mid GTX.

Review: BRBL, make it bearable

Review: BRBL, make it bearable

Het is intussen al enkele jaren geleden dat ik toevallig een tijdschrift in handen kreeg waarin een nieuw product werd besproken. Meer zelfs, er verscheen een nieuw bedrijfje op de kousen- en (thermische) ondergoedmarkt: BRBL.

Review: Fjällräven Karl Pro Trousers

Review: Fjällräven Karl Pro Trousers

Het Zweedse merk Fjällräven bestaat intussen al ruim 50 jaar en heeft zich doorgedreven gespecialiseerd in duurzame outdoorkleding en materiaal zoals rugzakken, tenten en slaapzakken.
Ik heb het merk enkele jaren geleden leren kennen toen ik op zoek ging naar een degelijke trekkingbroek die echter ook in het dagelijks leven draagbaar moest zijn. Ik vond ze ook : de Fjällräven Karl Pro Trousers.

Review: Merrell Chameleon 5 Mid Ventilator GTX

Review: Merrell Chameleon 5 Mid Ventilator GTX

Deze Merrell Chameleon 5 is een schoen die amper moet ingelopen worden. Hij past direct uit de doos meteen als gegoten. Ik heb hem nog maar een paar maanden in gebruik en kan er voorlopig nog niet over klagen. Zowel bij het klimmen als het afdalen blijven mijn voeten stevig verankerd en blijkt er geen sprake te zijn van vervelende glijbewegingen in de schoenen.

Review: Lowa Strato III Low

Review: Lowa Strato III Low

Na de bespreking van een hoge trekkingschoen voor het zwaardere werk (Hanwag Tatra GTX) en de lichtere, middelhoge Merrell Chameleon 5 bleef er natuurlijk nog een gaatje over voor een review van een degelijke all-round schoen die geschikt is voor zowel alledaags gebruik als voor fatsoenlijke wandeltochten. 

Review: Hanwag Tatra GTX

Review: Hanwag Tatra GTX

Na meer dan 15 jaar uitstekende ervaringen met MEINDL wandel- en trekkingschoenen vond ik het tijd om eens iets nieuws te proberen. De vele positieve reviews en de indrukwekkende geschiedenis van het Duitse merk HANWAG trokken me over de streep. In mijn favoriete buitensportwinkel kreeg ik nog meer details en kon ik de Hanwag Tatra GTX (Gore-Tex) passen en uitproberen.

Geen artikelen meer

Geen artikelen meer