Waarom Efkes Weg ?

Ik startte deze blog in 2013 als plekje om al mijn fijne avonturen, foto’s en reisherinneringen te bewaren voor familie en vrienden.

Het begon destijds allemaal met outandabout.be, maar door de jaren heen begon ik me af te vragen of die naam wel goed gekozen was. Sommige mensen wisten zelfs niet eens wat het juist betekende.
Destijds vertaalde ik mijn artikelen ook nog eens naar het Engels, maar omdat dit zoveel energie vrat heb ik besloten enkel nog in het Nederlands verder te gaan.
En nu volg ik dus een nieuw pad, met efkesweg.be. En dat is altijd fijner met meer mensen, dus volgen maar…

Ik vind het geweldig om zelf steeds op zoek te gaan naar inspiratie en uitdagingen voor een dagje (of langer) weg. Dat kan in de vorm van korte wandelingen, roadtrips of langere trektochten. Sinds de helse corona-periode ondervond ik dat heel veel mensen inspirerende wandelingen begonnen te ontdekken in hun eigen buurt. Vaak waren ze zelfs niet op de hoogte van de aanwezigheid van natuurpracht in hun eigen omgeving, te druk bezig met hun ‘rat race’. Velen zaten op hun tandvlees, mezelf incluis, en gingen op zoek naar ontsnapping. Wandelen en fietsen werd opeens een top-tijdverdrijf voor veel Belgen en Nederlanders. En daar hoef je dus niet eens zo ver voor te reizen.

Even de gezonde buitenlucht opsnuiven, er even tussenuit glippen. Efkes Weg dus … Het helpt!

Join the club !

Dirk

Wat is er zo speciaal aan wandelen?

 • Wandelen is een van de meest toegankelijke vormen van lichaamsbeweging.
 • Talloze voordelen voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid (met de laatste misschien wel op kop tegenwoordig).
 • Je hoeft geen sportman/-vrouw te zijn. Presteren is niet nodig. Of je nu 20 of 5 km aflegt maakt niet veel uit. Ons lichaam heeft gewoon een beetje beweging nodig.
 • De ‘coach potatoes’ onder ons worden hopelijk wat meer getriggerd om er op uit te trekken als ze inspirerende verhalen en foto’s voorgeschoteld krijgen. Uit die luie zetel komen en vertrekken is meestal het lastigst, maar eenmaal buiten in de natuur leef je helemaal op.
  Dus waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan en ontdek wat de natuur te bieden heeft!
wandelen-is-gezond
Overstekend wild

Voordelen van roadtrips

 • Gevoel van vrijheid. Je rijdt waar je wil en bent helemaal vrij om te beslissen ergens langer of korter te blijven. Je komt buiten de gebaande paden.
 • Geen rekening houden met reistijden.
 • Niet gebonden aan korte afstanden.
 • Geen gesleur met bagage of kilogrambeperkingen. Je neemt alles mee wat in je koffer past.
 • Reis je met een paar mensen samen, dan bespaar je aardig wat centen.

Vaardigheden leren

Het ontdekken van nieuwe wandelingen kan een leuke en opwindende manier zijn om actief te blijven en de natuur te verkennen. Het kan je helpen om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Bovendien is het ontdekken van nieuwe wandelroutes een geweldige manier om jezelf uit te dagen en nieuwe vaardigheden te leren, zoals navigeren met een kompas of een GPS-toestel en kaartlezen.

gps-navigeren

Op de hoogte blijven?

Wil je graag weten wanneer er een nieuw artikel op efkesweg.be verschijnt, volg dan mijn Instagram feed.