Review: Lowa Strato III Low

Na de bespreking van een hoge trekkingschoen voor het zwaardere werk (Hanwag Tatra GTX) en de lichtere, middelhoge Merrell Chameleon 5 bleef er natuurlijk nog een gaatje over voor een review van een degelijke all-round schoen die geschikt is voor zowel alledaags gebruik als voor fatsoenlijke wandeltochten. 

Op zoek naar een degelijke all-round schoen

Ik miste in mijn collectie nog een schoen die in zomerse omstandigheden niet (of toch veel minder) te kampen zou hebben met hitteophoping. Een schoen die ik dus ook zou kunnen dragen om naar de bakker te gaan, of zelfs voor een bezoekje aan het plaatselijke café.
Het zou dus een lage schoen moeten worden en liefst zonder de Gore-Tex hittebom.

Lowa Strato III Low

Na wat rondzwerven en uitproberen kreeg ik een boontje voor de Lowa Strato III (Low). Vermits ik met steunzolen rondloop moesten deze er probleemloos inglijden zonder dat ze een nadelig effect zouden hebben op het draagcomfort. En dat hadden ze geenszins !
Ook deze schoenen zitten fantastisch, alhoewel ze naar mijn gevoel toch ietsje inlooptijd vereisen. Dit in tegenstelling tot de eerder besproken exemplaren. Ondanks het feit dat ik een half maatje te groot koos voelde ik ze stevig rond mijn voeten knijpen. Maar echt storend was het niet en bovendien verdwijnt het knellend effect snel.

Deze Lowa’s kan je perfect dragen op het werk of op vergaderingen zonder dat er vreemde blikken naar je onderkant glijden.
Naar mijn mening mochten de veters toch iets gemakkelijker te binden zijn. Het is altijd weer een paar seconden gedoe om in de schoenen te stappen (veters losser trekken en daarna weer aansjorren).  Het is dus niet zo dat je de veters met één ruk vasttrekt.

Lowa Strato III Low
Lowa Strato III (Low)

Doel

Dagelijks gebruik, lichte wandelingen/trekkings, reizen

Constructie

  • Geïmpregneerd nubuck met lederen voering.
  • Zool : Lowa Enduro met stabiliserende en dempende PU tussenzool (gematigd profiel, uitstekende grip en comfortabele afrol).

Pro

  • De afwezigheid van Gore-Tex zorgt in elk geval voor een frisser gevoel, zeker als je de schoenen een ganse dag draagt.
  • Licht gewicht (860 gr).
  • Uitstekende pasvorm en afrol.
  • Stevige zool en mooie stabiliteit zorgt ervoor dat je met een veilig gevoel hellingen en oneffenheden bedwingt.

Contra

  • Niet waterdicht (maar dat weet je omdat je kiest voor een lederen voering).
  • Moeilijk proper te houden nubuck.
  • Lastige veters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *