Mensen kijken in Puerto Banús, Marbella

De fancy luxe haven Puerto Banús behoort tot één van de uitverkoren plekjes van de internationale jetset en trekt jaarlijks miljoenen kijklustigen en levensgenieters. Hier liggen talrijke adembenemende jachten aangemeerd terwijl de eigenaars zich wellicht vanuit hun favoriete restaurant vermaken over de vele toeristen die hun dure speeltjes met opengevallen monden aanstaren en waarbij de fototoestellen en camera’s overuren draaien.

Puerto Banús was ooit één van de meest luxueuze jachthavens ter wereld

Ik schrijf inderdaad ‘was‘ want tijdens mijn bezoeken in de voorbije jaren merkte ik dat het mondaine en bruisende oord een stuk van zijn charmes is verloren. Vervelende verkopers teisteren de straten. De smalle straatjes achter de promenade zijn hier en daar zo vuil en grauw dat je er liever met een boog omheen gaat.
Hier en daar vang ik informatie op dat de jetset er stilaan wegtrekt en dat de criminaliteit sterk toeneemt.

Maar als je voor de eerste keer in Marbella komt dan is dit prachtige haventje zeker een plek die je niet mag missen. Vooral bij ondergaande zon is de sfeer ronduit adembenemend. De promenade komt tot leven als de peperdure, unieke bolides verschijnen, want iedereen moet dit gezien hebben.

Op de promenade blijf je telkens stilstaan bij de kleurrijke McLarens, Ferrari’s, Porsches, Rolls Royces, enz… Om de zoveel minuten poseert er wel iemand voor de dure bolides.
Puerto Banús is een leuke plek om mensen te spotten, maar ook om bekeken te worden. Niet geschikt dus voor de misantropen onder ons …
De vrouwen sloven zich uit om zich te tonen in hun meest extravagante outfitjes en op de hoogste stiletto hakken die ik ooit heb gezien. De dure parfums komen al van een kilometer ver op je afgewaaid.
De grootste couturiers van onze aardbol zijn hier allemaal vertegenwoordigd.

Playa Puerto Banús

Dit strandje – ook wel Playa de Levante genoemd – is ongeveer één kilometer breed. Het ligt uitstekend verscholen in een baai, waar een golfbreker zorgt voor rustig en warm water. In de zomer is het dan ook erg populair bij families met jonge kinderen.
Op de achtergrond ligt de hoogste berg van de regio Marbella, La Concha. Met zijn 1.215 meter domineert hij de omgeving vanuit alle richtingen.

Playa Puerto Banùs
Playa Puerto Banùs met La Concha (1.215 m) op de achtergrond.

Cocktails op een piratenboot

Er is zeker geen gebrek aan restaurants en bars. Gelukkig zijn ze niet allemaal walgelijk duur zodat ook de ‘gewone’ mens hier met een beperkt budget kan genieten. Tot mijn grote verbazing blijken sommige menukaarten zelfs aanzienlijk goedkoper te zijn dan in België.
Het avond- en nachtleven brengt nog meer glitter en glamour op de been en je weet niet waar eerst te beginnen.
De Astral Cocktailbar ligt vlak aan het strandje. Het is een oergezellige keet, ontworpen in de vorm van een houten piratenschip. Hier serveren ze de meest kleurrijke en uiteenlopende cocktails die je maar kunt verzinnen. Een dikke aanrader voor een romantisch avondje uit.

Minder aangenaam zijn de talrijke Afrikanen die hier op een vrij irritante wijze hun (namaak)koopwaar komen aanbieden. Ze proberen iedereen op straat aan te klampen. Ook de restaurants proberen je op straat te overhalen om hun menu te bekijken en een hapje te eten.

Puerto Banús is de moeite van een bezoek zeker waard. Tijdens weekends en in het hoogseizoen kan het er wel chaotisch druk worden, vooral als er bijzondere evenementen op het programma staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *