Phu en Nar trek: keuze trekking-agentschap

Als je een langdurige (zware) trekking in Nepal overweegt, met name buiten de drukke, toeristische routes, dan leg je je lot letterlijk in handen van een trekking-agentschap. Zij zullen immers moeten zorgen voor de nodige materialen, permits, dragers en gidsen. Het is van groot belang dat je kiest voor een organisatie die over een ruime expertise beschikt en werkt met betrouwbare mensen. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan…

De zoektocht naar een degelijk trekking-agentschap

De meeste van deze bureau’s bevinden zich in Kathmandu. Een groot aantal onder hen is opvallend goedkoop, maar hier schuilt vaak een adder onder het gras. Deze kan je het leven behoorlijk zuur kan maken eenmaal je op grote hoogtes terechtkomt. Dit soort bureau’s bespaart immers op materiaal en daarmee ook op veiligheid!

De gehuurde materialen zoals slaapzakken en tenten kunnen uit minderwaardig materiaal bestaan, of gewoon versleten, wat kan resulteren in haperende of zelfs defecte ritssluitingen, slechte isolatie, lekkages, enz … Ik heb jaren geleden in Nepal zelf de eer gehad om drie weken in zo’n versleten slaapzak te mogen overnachten. Door de vele wasbeurten begint het dons proppen te vormen en dat is nefast voor de isolatie en dat zal je geweten hebben als het in je tent ‘s nachts -5° gaat vriezen.
De ritssluiting van de tent weigerde bovendien dienst van zodra de temperaturen richting vriespunt gingen. Gelukkig bood kaarsvet toen een oplossing. Stel je maar eens voor dat je je tent niet helemaal kunt sluiten als het buiten begint te waaien en tot -15° vriest. Op grote hoogte kom je dan letterlijk in gevaar.

Kamp Nar
Tentenkamp in Nar

Vandaar het belang om je vooraf zeer goed te informeren over het trekking-agentschap waarmee je uiteindelijk in zee gaat. Informeer je uitgebreid bij ervaren reizigers, op het internet, met de nodige lectuur en ga zeker eens langs bij onafhankelijke reisinformatiecentra zoals bijvoorbeeld de vzw Wegwijzer in Brugge waar werkelijk een schat aan nuttige info verzameld zit.

Glacier Safari Treks

Dankzij de zeer ervaren en enthousiaste Nepal-reizigster Betty Moureaux kwamen wij na meerdere conversaties met diverse agentschappen uiteindelijk terecht bij Glacier Safari Treks. Dit is een Frans trekking-agentschap dat in 1986 opgericht werd door Catherine Joriot.

De communicatie verliep van in het begin zeer vriendelijk en professioneel. De belangrijkste contactpersonen zijn de zussen Raphaelle en Catherine. Omdat mijn Frans niet bijster goed is stuurde ik mijn mails in het Engels en dat bleek geen enkel probleem te zijn.  Men reageert snel en gedetailleerd op alle afgevuurde vragen.

GST is voornamelijk gespecialiseerd in groepsreizen maar ook als individu kan je er terecht. Ons gezelschap bestaat uit drie personen. Er zal voor ons een crew samengesteld worden van ongeveer 12 leden (dragers, Sherpa gids, kok en hulpkok) die ons gedurende het ganse verloop van de trekking zullen bijstaan. Het aantal is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren zoals onze voorkeur voor éénpersoonstenten en het vermijden van de toeristische routes en daarmee dus ook de teahouses en lodges.

Alle noodzakelijke formaliteiten zoals het regelen van permits en vervoer werden op voorhand voor ons geregeld. Daartoe volstaat het om kopies van paspoorten en ingescande pasfoto’s via mail te versturen.
GST zal ons ook oppikken aan de luchthaven en naar het hotel brengen.

Infogram rechts

GLACIER SAFARI TREKS
http://gstreksnepal.com
E-mail: [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *