Trekking in de verborgen valleien van Phu en Nar

Het startschot wordt gegeven voor een 29-daagse Nepal reis. Een deel ervan wordt doorgebracht in éénpersoonstentjes op een trektocht met als grootste uitschieters de afgelegen Phu en Nar valleien. De dorpjes behoren tot de meest authentieke in Nepal. 

Vliegen met Etihad Airways

Het is voor mij de eerste keer dat ik in een toestel van Etihad Airways stap, een splinternieuwe en fris ruikende Airbus A330-200.  Elke passagier mag 23 kg bagage inchecken.

Met mijn 1,83 m valt het met de beenruimte best wel mee. De inflight entertainment blijkt van het beste wat ik al heb mogen ervaren. Elke zetel beschikt over een E-BOX, een on-demand entertainment systeem met tientallen internationale radiozenders, films, TV-series, interactieve games, enz… op een 10.4″ touchscreen. Het is zelfs mogelijk je laptop of smartphone op te laden.

Het is wel even wennen als een luidsprekerstem ook in het Arabisch begint te babbelen. Het personeel is attent en spontaan vriendelijk en de opgediende maaltijden blijken ook nog eens smaakvolle topkwaliteit te zijn.
Er is weinig reden tot klagen en dankzij de vele keuzemogelijkheden slaat de verveling niet zo snel toe.

De trekking in het kort samengevat

De route leidt ons over een deel van de stukgelopen Annapurna Trail tot Koto waarna we via Meta in de adembenemende verborgen valleien van Phu en Nar belanden. De hooggelegen dorpjes behoren tot de meest authentieke in Nepal.

Na het oversteken van de zware Kang La (5.315 m) komen we via Ngawal en Manang weer op de Annapurna Trail terecht.  Eenmaal de Thorung La (5.400 m) over brengt het pad ons verder naar Muktinath, Kagbeni, Marpha, Tatopani, Ghorepani, Poon Hill, Chhomrong, Landruk en Pokhara.

Door onverwachte sneeuwval hebben we tot onze grote spijt de mooie alternatieve route via Tilicho Lake en de Mesokantu pas (tussen Manang en Jomsom) moeten laten vallen. Hierdoor werden we genoodzaakt om de Annapurna Trail uit te lopen.

Poort Phu
Toegangspoort Phu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *