Loop Head, een juweeltje voor de vuurtorenfans

We reizen vanuit Ballybunion verder in de richting van Loop Head, één van de meest indrukwekkende schiereilanden langs de Wild Atlantic Way. Ierland ligt dicht bezaaid met vuurtorens maar die van Loop Head is er eentje die niet aan je bucket list mag ontbreken met een setting die tot de verbeelding spreekt. 
Hier geniet je van eindeloos wandelplezier langs de vele spectaculaire klifranden, mooie veilige stranden zoals dat van Kilkee en veel wildlife zoals dolfijnen en vogels. 

Ferry van Tarbert naar Killimer

Om vanuit Ballybunion zonder al te veel tijdverlies Loop Head in county Clare te kunnen bereiken boekte ik van thuis uit al tickets voor de ferry van Tarbert naar Killimer.  Online boekingen geven je recht op 10% korting. Voor een personenwagen betaal je dan ongeveer 17 euro.  De overzet duurt ongeveer 20 minuten.
https://www.shannonferries.com/

Ferry Tarbert - Killimer
Ferry Tarbert – Killimer

Het alternatief is de Limerick toltunnel, maar die ligt ongeveer 60 km ten oosten van Tarbert en kost je ongeveer 1,70 euro.
Persoonlijk raad ik iedereen de ferry aan. De overzet is heel aangenaam en je maakt bovendien kans om dolfijnen te zien.

Eenmaal op het schiereiland Loop Head heb je heel wat opties die meer dan de moeite waard zijn.  Hieronder een greep uit de meeste interessante bezienswaardigheden :

Bridges of Ross

Deze benaming verwijst naar drie natuurlijke zeebruggen waarvan er reeds twee in zee gestort zijn. De enige resterende zeebrug is de moeite van een bezoek zeker waard want eigenaardig genoeg komen er weinig toeristen op af. Hier krijg je een heerlijk zicht op dramatische kliffen en de bulderende oceaan.
Er is gratis parkeergelegenheid op een paar honderd meter er vandaan.

Bridges of Ross

Loop Head Lighthouse

Dit is zonder meer de ultieme attractie op Loop Head Peninsula : de vuurtoren !
Hier kan je gemakkelijk een paar uurtjes genieten van de vele spectaculaire uitzichten. Er is een ruime gratis parkeerplaats voorzien. Toegang tot de vuurtoren zelf kost vijf euro maar hou er rekening mee dat de wenteltrap zeer smal is waardoor je amper boven geraakt als er groepen toeristen rondlopen.

Er loopt een wandelpad tot aan de uiterste rand van het schiereiland. Neem je tijd want dit soort magische uitzichten maak je maar op weinig plekken mee. Opletten met kinderen want de kliffen zijn hier en daar verraderlijk en ronduit gevaarlijk!
Ga er even bij zitten op het uiterste puntje van de rots en geniet van de open oceaan voor je. Met wat geluk spot je hier walvissen en groepen dolfijnen. Tussen de kliffen nestelen talloze vogels. Ik neem foto’s terwijl ik op mijn buik in het malse, groene gras lig.
De zonsondergang is fenomenaal. Vanuit het juiste standpunt bekeken glijdt de zon doorheen de top van de toren.

Meer sfeerbeelden van Loop Head lighthouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *