Hike naar de Schmidt-Zabierow hut, Loferer Hochtal

Ter voorbereiding van een reis naar Nepal trok ik naar het Oostenrijkse Waidring voor een paar stevige bergtochten. Dit is een kort verslag van een hike naar de fenomenaal gelegen Schmidt-Zabierow hut in het Loferer Hochtal. De hike zelf is 12 km lang.

  • Wandeltijd: 4u25
  • Zwaarte: Zwaar

Indrukwekkende bergervaring

Deze wandeling vanuit het Loferer Hochtal naar de Von Schmidt-Zabierow hut (1.966m) is een zeer indrukwekkende bergervaring. Vanuit Lofer volg je de 311 waarna je links afslaat naar het Loferer Hochtal. De smalle weg leidt naar een parkeerplaats waar de wandeling begint.
Het steile pad is gemarkeerd met het nummer 601 en leidt omhoog doorheen een beukenbos tot aan het karstgebergte van waaruit je een eerste glimp van de Schmidt-Zabierow hut kunt opvangen. Het berglandschap is spectaculair en zeer dramatisch.

Extra inspanning naar de Hinterhorn of de Große Ochsenhorn

Laat zeker niet na om een bezoekje te brengen aan de hut. De uitbaters zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en ze geven degelijk advies voor het geval je er nog niet genoeg van hebt en één of meer pieken in het gebied wilt verkennen.
De mogelijkheden hangen uiteraard af van je tijdschema en het weer. Je zou kunnen overwegen om een nacht in de hut door te brengen.

  • De Hinterhorn is met zijn 2.506 m de tweede hoogste berg in de Loferer Steinberge.  Vanaf de hut heb je ruim 2,5 uur nodig voor de hike heen en terug.
  • De Große Ochsenhorn (2.513 m) is de hoogste berg van de Loferer Steinberge. Reken zeker op 3 uur om de hike te doen.

Het zijn allebei pittige tochtjes die een goede tredzekerheid en conditie vereisen.

Praktische info

Schmidt-Zabierow Hütte
5090 Lofer
www.schmidt-zabierow.at
[email protected]

De wandeling vanaf de parkeerplaats in het Loferer Hochtal naar de hut duurt 4 tot 6 uur.
De parking is beschermd tegen vee. Bij de ingang zie je twee elektrische kabels. De uiteinden van deze kabels zijn afgedekt met rubber, zodat je er met de wagen doorheen kunt rijden. Echter, soms geraakt het rubber  beschadigd en kan de metalen binnenkant je auto bekrassen. Dit is mij overkomen.
Controleer dus eerst het rubber vooraleer je binnenrijdt.

Routedetails en GPX track

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *